Om Grønne Garner


Grønne Garner er en lille webshop med nøje udvalgte bæredygtige kvalitetsprodukter inden for strik.

På siden her finder du to typer af garn:
1. "GOTS certificeret økologisk garn" (læs mere om GOTS her: Link)
2. "Recycled garn" produceret af fx overskudsfibre fra anden tekstilproduktion eller genindvundet tøj
Alt det garn du finder her er selvfølgeligt mulesing-frit.
Desuden finder du et godt udvalg af miljøvenligt tilbehør uden ftalater, nikkel og andet kemisk skrammel.
Bæredygtighed, økologi og kærlighed til natur, mennesker og dyr er kerneværdier hos Grønne Garner.

Hvem står bag Grønne Garner

Kirstine Thue Hansen Grønne GarnerJeg hedder Kirstine, det er mig der står bag Grønne Garner. Webshoppen startede i 2018 som et lille one-woman show, men siden 2019 har jeg fået en sparringpartner i Eva. Ud over den daglige drift af webshoppen er det også os, som tager imod din bestilling, pakker din ordre og sender den.
Jeg har studeret strikdesign ved Københavns Professionshøjskole, men har også en uddannelse i miljø og naturressourcer fra Landbohøjskolen (KU Life) og har siden 2009 arbejdet med forskellige aspekter af bæredygtighed, CO2-reduktioner og handel, bl.a. for A.P. Møller - Mærsk, Total og NEAS Energy.

Tanken bag webshoppen

 

Ideen bag Grønne Garner er at gøre det nemt at vælge et bæredygtigt, miljøvenligt og dyrevenligt alternativ til almindeligt strikkegarn. Samt at kunne tilbyde produkter der er certificeret bæredygtige, så man som kunde kan være sikker på at få det man betaler for og ikke bare tomme ord og "green washing".

Det er meget vigtigt for mig, at det garn jeg selv strikker med lever op til de højeste standarder på området, så der ikke er tvivl om, at dyrevelfærden er i orden, at hverken mennesker eller natur har lidt overlast i produktionen og at der ikke er allergifremkaldende eller sundhedsskadelige stoffer i garnet.

Desværre er det meget svært at gennemskue hvordan almindeligt strikkegarn er produceret, hvilke stoffer det indeholder, om miljø, mennesker eller dyr har lidt overlast i produktionen. Det vil jeg gerne lave om på! Derfor finder du her på siden kun produkter som lever op til anerkendte bæredygtighedskriterier på alle fronter.

Webshoppen udspringer af et behov jeg selv har haft, for et bredt udvalg af “grønne” garner, og for en overskuelig måde at kunne finde nøjagtigt det garn der passer til den opskrift jeg gerne vil strikke.

Jeg har valgt, at liste garnet på webshoppen efter løbelængde i stedet for udelukkende på garnets navn eller type, som mange butikker har for vane. Det skulle gerne gøre det endnu lettere for dig, at finde frem til nøjagtigt dét miljøvenlige garn som passer til den opskrift du måtte sidde med - Jeg synes nemlig at bæredygtigt strikkegarn skal være en mulighed for alle strikkere!

Hvis du sidder med en bestemt opskrift du gerne vil strikke, men har behov for hjælp til at skifte garnet ud med et mere miljøvenligt alternativ, foreslår jeg du læser guiden her: Link. Og hvis du har yderligere spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at sende en mail til mig via "Kontakt". Jeg vender tilbage hurtigst muligt.

Jeg håber du vil nyde siden her.

Kærlig hilsen 

Kirstine