Oslohuen goes Eco

Offentliggjort af Kirstine Hansen den

Oslohuen mohair edition i økologisk GOTS-certificeret uld Semilla melange
Du kender sikkert den populære Oslohue fra PetiteKnit. Den kommer i 2 versioner: én med og én uden mohair. Den er nem og hurtigt strikket. Og super anvendelig. Jeg synes den har et godt klassisk design og selvom den er populær i gadebilledet i øjeblikket, tror jeg designet kommer til at holde mange år frem.
Opskriften går på Arwetta fra Filcolana, som er 80% superwash-behandlet merino og 20% nylon (et klassisk strømpegarn). I mohairversionen strikkes Arwetta sammen med en følgetråd i mohair. Strikkefastheden er hhv. 22m /10 cm og 23m /10cm.
Oslohuen Mohair Edition PetiteKnit i GOTS-certificeret økologisk uld Semilla Melange
Jeg er ikke fan af hverken superwash-behandling, nylon eller mohair. Derfor har jeg strikket Oslohuen i Semilla Melange, som er et GOTS-certificeret økologisk uldgarn. Semilla Melange har nemlig en anbefalet strikkefasthed på 22m /10, cm som passer perfekt til opskriften på Oslohuen.
Jeg valgte at bruge opskriften på "Oslohuen Mohair Edition", da den kommer i flere forskellige størrelser end originalopskriften, og fordi strikkefastheden her er 23m /10 cm - jeg synes den ekstra maske pr 10 cm gav det pæneste resultat, da opskriften er skrevet mhp. at huen strækkes i bredden, når den kommer på.
Oslohuen mohair edition i GOTS-certificeret økologisk uld Semilla Melange
Jeg har brugt 1,5 nøgle Semilla Melange i farven Karry - og jeg er SÅ glad for resultatet. Jeg synes virkelig den er blevet fin og lækkert blød.
Du kan finde Semilla Melange her: Link
Og opskriften på Oslohuen Mohair Edition her: Eksternt Link

Del← Ældre indlæg Nyere indlæg →


Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer først offentliggøres når de er godkendt af moderator